maanantai 27. elokuuta 2012

Kysymyksiä ja vastauksia minusta ;)


Haaste susannan blogista ;)

 1. Sinun paras kesä-muistosi vuonna 2012?

-Nuortennaisten-leiri :) OFC.

2. Sinun suurin unelmasi?
  -Temppeliavioliitto= olen jo kertonut teille mikä on temppeli temppelissä mennään myös niin sanotusti naimisiin :)

3. Mitä ajattelet Suomesta?

-No täällä on niin hyvät oltavat ei sotia ei orpoja ei itsevaltiaita. Eikä myöskään luonnonmullistuksia.

4. Nimeä yksi  ihminen on koskettanut elämääsi inspiroinut sinua?

-Susanna koivisto Really.

5. Minkälainen on sinun lempilaukkusi?

-Se on sellainen punainen pieni käsilaukku se sopii niin monien vaatteiden kanssa.

6. Milloin viimeksi osallistuit hyviin juhliin?

-varmaan kesälomalla kesäkuussa :)

7. Mikä on kaunein asia mitä sinulle on ikinä sanottu?

-Hmm tää on vaikea kysymys :) varmaanki se että oot tosi rehellinen.

8. Miksi sinä kirjoitat blogia?

-Koska haluan kertoa muille hieman erilaisesta elämästäni, arvoistani ja uskonnostani.

9. Mikä on viimeisin asia jonka söit?

-Subwayn tuplasuklaakeksi :D

10, Mitä teit tänään kello 8 aamulla?

-Olin lähdossä kouluun :)

11. Jotain mitä muut eivät tiedä sinusta?

-En oo kärsivällinen :D enkä kovin hyvä koulussa :)










sunnuntai 26. elokuuta 2012

Perus Weekend& Demi-päivä

Elikkä perjantaina en ollut koulussa koska illalla oli ollut kuumetta. Mutta illalla kun oli perjantaiillan toiminnat kirkolla tunsin oloni kuitenkin jo sen verran terveeksi että päätin sinne sitten lähteä. Kello 18.00 olikin sitten ensin seminaari aiheena oli kiusaukset ja niiden voittaminen se oli hyvä aihe ja oppi uusia tapoja kiusausten voittamiseksi. Seminaarin jälkeen oli nuortennaisten toiminnat 12-17 vuotiaille. Ohjelmassa oli että menimme puistoon tekemään taijita sen jälkeen menimme sisälle picnicille koska siellä puistossa oli niiii paljo pikku ötököitä :D Se oli iha jees toiminta ja oli kivaa :D Kuvia on ikävä kyllä ottanut yhtään :( joten tässä pari random-kuvaa aiheeisiin kuitenkin liittyen :D
Tuossa on jotain random-tyyppejä tekemässä sitä taijita mitä meillä oli toiminnoissa :D
Launtaina minä ja mun kaksi ystävää mentiin demi-päivään siellä oli iha sika mahtavaa! Siellä oli mm kaikenlaisia luentoja eri aiheista ja todella halvalla meikkejä ja oli myös paljon arvontoja me ei tosin ehditty osallistua kun pariin :( Ja päivänpäätteksi sai vielä tuotekassin ja demin uusimman lehden. Mutta suosittelen niille jotka eivät siellä ole olleet kannattaa mennä! Hintakaan ei ole mikään päätä huimaava 25 euroo :) 


Ja vielä sunnuntai ei ollutkaan mikään ihan tavallinen. Toki oli kirkko ja tälleen mutta kun joka sunnuntai on aina sakramenttikokous jossa kaikki ihmiset pitävät puheita joka sunnuntai. Niin tänä sunnuntaina oli nuorten pitämä sakramenttikokous. Myös mä pääsin pitämään puheen nuortennaistenleiristä, joka oli tänä kesänä :) Muutama muukin nuori pääsi puhumaan eri aiheista. Tällänen viikonloppu 
 tällä kertaa :D 

torstai 23. elokuuta 2012

Seminary


Mormoneilla alkaa seminaari sinä syksynä kun täyttää 14 vuotta. Niin myös mulla alkoi viime perjantaina kirkolla :) Sen lisäksi että mulla on kirkolla joka perjantai seminaari. Mulla on myös 3-4 kertaa viikossa tunnin kestävä seminaari kotona eli kotiseminaari.
 Nyt kerron teille vähän seminaarista. Eli sen kirkon järjestämä ohjelma  nuorille 14-17 vuotialle joka vuosi on aina joku mormonien pyhistä kirjoista mitä luetaan tutkitaan ja vastataan kysymyksiin joko suullisesti tai kirjoittaen. Tänä vuonna on uusi testamentti raamatusta.
Oon tosi kiitollinen seminaarista koska siinä oppii paljon syvällisemmin uudesta testamentista. Jotkut voi ajatella että mitä 4 tuntii viikossa raamattua! aluksi se tuntui kyllä tosi pitkältä ajalta mutta ei se loppuen lopuksi olekkaan niin pitkä aika mitä ajattelin. Eivätkä ne tehtävät ainakaan näin aluksi :P Ole tuntunut kovin vaikeilta. Mulla on ollu kotiseminaari tällä viikolla nyt maanantaina tiistaina ja eilen joten vielä tänään on ja huomenna kirkolla :)

Eilen pidimme ystäväni kanssa poikkeuksellisen kotiseminaarin nimittäin pidimme sen puhelimitse soitin ystävälleni ja me kummatkin luimme niitä kohtia ja teimme tehtäviä yhdessä pohtien ja lukien. Oli tosi erilaista tehdä "yhdessä" kuin yksin :) Olisi kiva jos joka viikko voisi pitää kotiseminaarin ystävän kanssa.



Kuvilla kertoo

Nämä on niitä joita saattaa tulla teidänkin ovelle ;) eli lähetyssaarnajia. He ovat ihmisiä jotka menevät johonkin toiseen maahan kahdeksi vuodeksi tekemään lähetystyötä eli kertomaan kirkosta ihmisille jotka eivät siitä ole vielä kuulleet. 
Tässä on profeetta Thomas Monson . Me mormonit uskomme että voimme saada ilmoitusta myös tänä päivänä. Ja kuten esimerkiksi Mooses oli profeetta. Niin myös Thomas Monson on profeetta nykyaikana.
Tässä on kuva mormoneiden temppelistä eli pyhimmästä paikasta. Salt Lake Cityssä jenkeissä.  


tiistai 21. elokuuta 2012

One of my favorite songs of the church

1. Mun kirkolla on tosi paljon lauluja mitkä kertoo evankeliumista. Haluaisin kirjoittaa tähän yhden niistä

1. Lapsen rukous

"Oletko siellä isä taivahan. Kuuletko rukoukset joka lapsen. Taivas on kaukana sanotaan, vaan tunnen sen lähelläin kun rukoilen. Nytpä muistan isä taivahan, sen mitä Jeesus itse kerran opetti. Sallikaa lasten luokseni nyt tulen siis näin rukouksessain. Hän siellä on. Hän sua kuulee.Hän rakastaa sua, omaa lastaan hän lapsiaan luoksensa kutsuu, sillä sen kaltaisten on taivaan valtakunta sillä sen kaltaisten on taivaan valtakunta"


maanantai 20. elokuuta 2012

Tässä on pieni valaistus


 mormonit saavat

 käydä elokuvissa 

meikata

käydä huvipuistoissa

shoppailemassa

katsoa tv:tä

surffata netissä

iha perus nuortenjuttuja saamme tehdä :)

Mutta sitten on tiettyjä sääntöjä

mitkä on annettu meidän omaksi parhaaksi ja itse ajattelen että nuo seuraavat säännöt tuo mulle vapautta ja pitää mut erossa kaikesta pahasta maailmassa.

kuten esimerkiksi meidän ei pitäisi pukeutua minishortseihin tai olkapäitä paljastaviin vaatteisiin :)

emme juo alkoholia tai tupakoi juo kahvia tai teetä käytä huumeita tietenkään.  koska ne kaikki aiheuttavat riippuvaisuutta. 

Emme seurustele poikien kanssa ennen 16-ikävuotta :) 

emme kiroile lainkaan. 

kaikki nämä ohjeet ovat mormonien nuorten voimaksi lehtisestä josta blogin nettiosoitekkin tulee :)

kuvia en tällä kertaa saa pahoittelut siitä :(




nuorten tapaaminen

Meidän kirkossa on kirkkoja eri kaupungeissa joissa on sunnuntaisin kirkko ja viikon päivinä erilaista toimintaa eri ikäisille :) kaikki ihmiset ovat niihinkin tervetulleita :) Lisäksi on temppeli joka on mormonien pyhin paikka se sijaitsee espoossa. Nyt viime lauantaina meillä nuorilla oli tilaisuus mennä sinne :) Mulla ja mun kaverilla Emilialle oli bussissa iha sairaan hauskaa :D kyseessä oli siis bussimatka. Jonne lähdettiin jo kello 6 aamulla. Kun olimme käyneet temppelissä sen jälkeen oli todistuskokous joka tarkoittaa että kaikki halukkaat saivat kertoa  omasta uskostaan tai hengellisestäkokemuksesta. Se pidettiin ulkona ja oli ihan sika kuuma sää ! Temppelin luona otimme sitten vähän kuvia kavereiden kanssa tuossa on muutamia :)



sunnuntai 19. elokuuta 2012

NUORTEN VOIMAKSI



 NUORTEN VOIMAKSI=FOR THE STRENGTH OF YOUTH 

<iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/yvdFpF5EuTU?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

ylhäällä linkki kappaleeseen joka liittyy aiheeseen :)

Kirkko tuo voimaa

Voimaa kirkosta  



Henkilökohtaisesti mä tunnen saavani voimaa kirkosta ja ystävistä siellä joilla on samat arvot ne vahvistaa mua. Koska mulla on aina rukous ja pyhätkirjoitukset turvana en ole koskaan yksin koska jumala on mun kanssa aina sillonkin kun tuntuu ettei kukaan välitä. Joskus on tosi vaikeeta olla mormoninuori koska me erotaan loppuenlopuksi tosi paljon niin sanoituista perus teineistä meijän arvoilta niisät lisää miten me erotaan muissa postauksissa :)
mutta nyt  

Asiota jotka on tärkeitä mun elämässä

1. pyhät kirjoitukset= mormoninkirja, oppi ja liitot ,raamattu ja kallisarvoinen helmi jotka siis ovat meijän pyhiäkirjoja.

2. perhe

3. ystävät

4. evankeliumi=käsittää kaiken mikä vaan kuuluu tähän kirkkoon

5. nuortennaisten-leirit= joka kesä ne on iha mahtavii! kesän kohokohtii kaikki myös ei mormonit on niille tervetulleita :)                                          

Sunday

"Mun satukirjani oma elämäni on mä joka päivä sitä kirjoitan" 
SUNNUNTAI  ekapostaus


 monet nuoret saattavat viettää aikaansa sunnuntaisin shoppailemassa tai muuten vaan kaupungilla hengailemassa.
 mä menen kirkkkoon jotkut voi aatella et miks meen kirkkoo joka sunnuntai meen siks koska tiiän et se on oikein. Se kestää 10-13 loppupäivän vietän perheen ja frendien kans :) Yks juttu mikä erottaaa muist (niitä tulee sitte lisää ilmi ku kirjotan mun blogii) mut muist on et en tee läksyjä sunnuntaisin teen ne yleensä lauantain iltana tai maanantai aamuna :D